458italia

LLOGA FERRARI 458 ITÀLIA

L'últim cant de cigne als V8 atmosfèrics de Maranello és aquest Ferrari 458 Itàlia, el successor de l'F430 que va arribar per no només millorar les seves prestacions, sinó també fer que gaudim més portant-ràpid i puguem anar més segurs. Ferrari va tornar a fer-ho amb aquesta "barchetta V8", va tornar a crear un superesportiu de línia espectacular i xifres al·lucinants sense perdre de vista la seva història.

Cor per nom

El nom d'aquest cavallino es deu al seu cor, un motor de 4.5 litres i 8 cilindres en V que es remata amb el nom de el país on es fabrica i que homenatja així a una de les millors bressols de l'automobilisme europeu, Itàlia.

D'aquesta obra d'art de l'enginyeria Ferrari extreu una potència de 570 CV i un parell motor de 540 Nm, dels quals el 80% ja està disponible des de les 3.250 rpm, per la qual cosa és un motor que estira molt bé des de baix, encara que clar, explotarem els seus atributs més a prop de la línia vermella de l'compta-, on a més d'emetre una melodia única. I tot això amb una potència específica de 127 CV per litre.

Les prestacions de l'458 Itàlia? Dignes de la casa: 3,4 segons per al 0 a 100 km / hi una velocitat màxima de 325 km / h. Això no s'aconsegueix només amb força bruta. L'escuderia italiana munta una caixa de canvis que neix per a la Fórmula 1 i s'aplica als seus esportius de carrer. Amb disseny de doble embragatge i set velocitats, el temps de resposta en el 458 Itàlia és millor en el canvi que en el seu predecessor per ampli marge, XNUMX parpelleig i tenim la següent velocitat.

Tecnologia de la Fórmula 1

Dins d'aquesta caixa de canvis Ferrari instal·la el diferencial electrònic denominat E-Diff 3, amb un programari nou que gestiona l'ECU i el sistema F1-Trac, el cervell de l'superesportiu de motor central per a tota la seva electrònica.

Aquest sistema F1-Trac analitza els paràmetres i estimacions que arriben des dels seus sensors per millorar el repartiment de frenada entre les rodes del darrere i fer que el pas per corba sigui més ràpid. L'eficàcia de sistema va quedar provada quan el 458 Itàlia va reduir el temps en 1,25 segons respecte als models previs al circuit de proves de la marca de Fiorano. 

Per aturar la seva potència italiana l'equip de frens de Brembo que porta de sèrie compta amb discos ceràmics, de 398 mm davant i 360 mm darrere, amb una potència de frenada que permet detenir el Ferrari 458 Itàlia de 100 a 0 en només 32,5 metres i de 200 a 0 en 128 metres. Aquí també hi ha un sistema electrònic en favor de l'conductor, el Ferrari Pre-Fill Logic, que fa que l'esportiu estigui en guàrdia constantment per frenar quant aixequem el peu de l'accelerador, optimitzant l'ABS en conjunció amb el diferencial electrònic. 

Com sol ser habitual, el disseny és evocador alhora que respecta les lleis de l'aerodinàmica, amb uns passos de roda del darrere molt amples i alts, deixant cabuda a les preses d'aire per refrigerar el seu potent motor. 

A bord el 458 Itàlia té una configuració i disseny menys arriscada, però amb tots els comandaments embolicant a l'conductor. La interfície de conducció és nova, i els comandaments principals són al volant, amb les funcions secundàries en la instrumentació. 

El disseny és de competició, no només pels seus seients o el seu volant, també per les seves airejadors de l'climatitzador, amb una forma que s'inspira en les preses d'admissió dels F1 de fa anys. L'anomenat "Panell F1" ocupa la consola central, on trobem els comandaments de l'canvi i el botó de l'Launch Control. El cuir i la Alcantara poden ser els dos grans protagonistes, amb l'alumini destinat a les motllures decoratives i els tiradors de les portes.

dades tècniques i especificacions