366-3666299_powerful-sporty-allure-dynamic-exceptional-ferrari-488-spider

LLOGA FERRARI 488 Spider

A la saga dels de Maranello els cabirons han estat tradicionalment sempre grans protagonistes, cotxes amb els quals gaudir encara més de les seves qualitats, del seu so, de la seva conducció magistralment esportiva. Amb l'arribada de l'Ferrari 488 no anava a ser menys i els italians ens van brindar una versió descapotable, 488 458 Spider que repeteix el disseny de sostre rígid retràctil de l'anterior XNUMX Spider. Així tenim un supercar més còmode quan anem amb el sostre lloc.

Descapotable i esportiu poden anar de la mà

Perquè aquesta versió no afecti la conducció esportiva, Ferrari ha reforçat l'estructura de l'488 Spider creant fins a onze aliatges diferents d'alumini, ha fet servir magnesi i així tenim un Ferrari 488 Spider amb una rigidesa de torsió un 23% millorada respecte al seu predecessor . I gràcies a l'ús d'aquests materials nobles Ferrari ha aconseguit que la seva versió Spider només tot 50 kg més que el 488 coupé.

El seu sostre rígid retràctil es compon de dues peces superposades que podrem plegar en només 14 segons de forma automàtica i que es guarda sobre el compartiment motor. 

Prestacions de competició

Les prestacions de l'Ferrari 488 Spider són igual de apoteòsiques que la seva versió coupé. Disposa de l'motor V8 turboalimentat de 3.9 litres que rendeix 670 CV i 760 Nm de parell que arriben a només 3.000 rpm, això últim gràcies a un sistema turbo amb què Ferrari redueix el retard d'actuació a l'trepitjar l'accelerador. El 0 a 100 km / h el signa en 3.0 segons, 8.7 segons per al 0 a 200 km / hi la seva velocitat màxima és de 325 km / h. 

Però no només ha de ser ràpid, també cal gaudir d'aquestes prestacions amb total confort, i Ferrari ha treballat perquè en el 488 Spider així sigui. S'han reduït les turbulències que puguin arribar a l'habitacle quan conduïm amb el sostre abatut i així poder gaudir encara més de la seva experiència de conducció.

Hi ha una petita finestra del darrere que podem ajustar en tres posicions diferents o obrir per complet quan portem el sostre posat perquè la melodia de l'V8 inundi l'habitacle.

biturbo però amb tacte de atmosfèric

Estem davant d'una màquina molt especial per conduir, un Ferrari 488 Spider que ens sorprendrà per la seva empenta gràcies al seu motor turbo, però que ha estat afinat perquè no hi hagi un cop de peu característica d'aquests motors, sinó perquè sigui igual de contundent a tot el règim de revolucions fins i tot a dalt, en les glorioses 8.000 voltes. 

També incorpora les novetats que va estrenar el 488 GTB, com el Sistema de Control de LLiscament Lateral o SSC2, un truc dels enginyers perquè sortim de les corbes accelerant amb més precisió i puguem guanyar velocitat amb més facilitat. 

dades tècniques i especificacions