LLOGA
PORSCHE 911 4S CAPRI

No hi ha substitut diuen. El 911 és una icona de el món dels esportius i aquesta versió que us portem aquí és la més completa. Posseeix els millors atributs de l'esportiu alemany, però amb la possibilitat de gaudir-se a cel obert. També la tracció total per aquest plus de prestacions i seguretat a la carretera, a més d'un canvi automàtic per a la facilitat de conducció en qualsevol circumstància i de pas garantir les millors prestacions sense renunciar a canviar de marxa al nostre gust. Aquest Porsche 911 Carrera 4S Cabrio ho té tot.

Més ample, més ràpid

Quan Porsche dissenya una nova generació sempre pren com a partida el millor de l'anterior i el converteix en bàsic en la següent. No obstant això aquí tenim un esglaó més i una tracció superior. El 911 Carrera 4S de tracció total es diferencia de les versions de tracció posterior gràcies a unes aletes 22 mil·límetres més amples en l'eix posterior, on també hi ha uns pneumàtics 10 mm més amples. Els seus sensuals i esportives línies generals es mantenen inalterades, sent reconeixible com 911 des del primer moment. Però en la saga els dos fars de el model de tracció total queden units per una tira de color vermell. 

Aquesta versió de l'mític Porsche 911 compta amb una tracció total en què el repartiment de el parell sempre preval en l'eix posterior en condicions normals. Si ho creu convenient, el sistema redirigirà més parell a el tren davanter. Malgrat aquest sistema segueix sent més eficient en consums que el model anterior ja que aquesta generació de l'911 pesa menys que l'anterior gràcies al seu xassís d'acer i alumini, en todal són 50 quilos menys de pes.  

Pel que fa a l'motor, Porsche incorpora un bòxer de sis cilindres i 3.8 litres atmosfèric en les versions S com aquesta, que ret 400 CV a 7.400 rpm i 440 Nm de parell a 5.600 rpm. L'esmentada tracció total i la combinació amb canvi PDK automàtic de doble embragatge de set velocitats, té com a resultat una increïble acceleració de 0 a 100 km / h en 4,5 segons.

Però la potència sense control no serveix de res i aquest Porsche 911 Carrera 4S Cabrio compta amb frens millors que els d'un Carrera normal. Les pinces davanteres són de sis pistons decorades en vermell i fetes en alumini, i els discos són de 340 mm de diàmetre, 10 mm més.

Tecnologia per a ser més precís

També compta amb solucions tècniques perquè la conducció sigui no només plaent, sinó controlada a ritme ràpid i així puguem gaudir encara més de les seves prestacions esportives. El 911 porta el sistema PDCC o Porsche Dynamic Chassis Control per controlar el balanceig de la carrosseria. Perquè el parell sigui el millor en tot moment està el Porsche Torque Vectoring, i perquè la suspensió respongui en tot tipus de superfícies i condicions està el PASM que pot portar una versió Plus que rebaixa altres 10 mm l'alçada de la carrosseria. 

Si volem gaudir d'el so del nostre motor bòxer a cel obert la capota de material tèxtil de l'911 Carrera 4S Cabrio es plega en 13 segons, operació que podrem executar fins a 50 km / h. Per tornar-la a posar es requereix el mateix temps i condicions. Per descomptat Porsche inclou un aïllament a l'altura, i amb ella posada serà gairebé com anar en un coupé. 

Per dins la qualitat i el disseny acompanyen l'estètica elegant i esportiva. Aquesta generació de l'911 va incloure com a novetat una instrumentació acompanyada d'una pantalla de 4,6 polzades. Amb ella podem controlar les dades de l'ordinador de viatge, el sistema multimèdia, la navegació o veure a temps real que quantitat de bat s'envia a cada eix. Porta fars de doble xenó, el fre de mà ja és elèctric i hi ha lleves al volant, climatitzador bizona, i una consola central amb els botons principals per a cada funció, inclòs el botó màgic, el botó "Sport" amb el qual s'accentua la resposta de l'motor i s'endureix la suspensió.

dades tècniques i especificacions